Streamwinner.com
Streamwinner.com

Metta & klank meditatie

De traditionele zinnen* van METTA meditatie gaan goed samen met klankschalen.

Metta betekent Liefdevolle vriendelijkheid, een vriendelijkheid die niemand uitsluit en zonder voorkeur of afkeer wordt gegeven. Datzelfde geldt voor de klanken van de klankschalen, gongs en tingha’s. De klanken geven kalmte, harmoniseren zonder aanzien. Door de trillingen wordt het lichaam aangezet tot ont-spanning en balans. In een wereld waar de geluiden van verkeer, radio, TV, Ipod en telefoon meer overheersen dan het geluid van de natuur (vogels, stromend water etc.) is het een verademing om stil te zitten en te ervaren wat voor een andere klanken er zijn en wat ze te vertellen hebben.

Door de klankschalen is het mogelijk in het hier en nu te zijn. De concentratie neemt toe. Deze concentratie is nodig om een meditatie te doen op Liefdevolle Vriendelijkheid - Metta. Deze vorm van meditatie lijkt eenvoudig, doch kan confronterend zijn. Met de zinnen* wenst men een ieder het goede in het leven, ook degene waar we moeilijk door één deur kunnen en ook aan ons zelf. Echter door dit samen te doen en samen met de klank, is het een manier om vrede en vrijheid te ervaren. Enige meditatie ervaring is gewenst om deel te nemen.

Hoe kom je tot ander inzicht...

Door anders te zien, door anders te ervaren. Wat eeuwen geleden (2500 jaar) is ontwikkeld en sindsdien wordt gepraktiseerd, blijkt nog steeds actueel. Door tijd vrij te maken en op die wijze ruimte te scheppen voor jezelf en de ander. METTA meditatie kenmerkt zich door Goede Wil, spreekt ons hart aan en blijft lang‘nawerken’. Klank en METTA brengen vreugde en acceptatie.

Martin de Lange (1947) heeft meer dan 15 jaar ervaring in meditatie en heeft de opleiding gedaan voor Peter Hess Klankmasseur/therapeut. Deze combinatie maakt het mogelijk om in een kleine groep deze beide vormen van welzijn ontwikkeling te practiseren.

Wil je deelnemen aan een METTA & KLANK dag informeer naar de eerst volgende mogelijkheid door een bericht te zenden naar martinjj.delange@gmail.com. Via dit Email adres kan je ook vernemen wanneer er een cursus Vipassana meditatie begint of kijk op de AGENDA.

* Moge je vrij zijn van Gevaar, Moge je vrij zijn van lichamelijk lijden en je innerlijk gelukkig voelen en in Vrede leven.